Thursday, September 29, 2016

Living Out?

Assalamualaikum guys.

Right now, I'm finishing my diploma and soon, I'm gonna have my degree. So, student life. Urghh..

But, I do have dreams. Everybody have dreams. One of mine is living outside the country. Malaysia's fine. Just fine but I do want to live outside Malaysia. I'm thinking South Korea or London or anywhere actually as long as it is other than Malaysia. Why?

Well, it's nothing. Like I said before. Malaysia's fine but I wanna gain experiences. I wanna see more. I wanna feel more. I wanna learn more. I wanna learn languages. Oh!! I do love languages. I wanna learn languages rather than anything. Spanish, French, Italian, Korean, Japanese, Russian, Greek, Latin, Germany. But learning languages need you to focus. So, I'm planing to learn Korean and Spanish when I'm finished my diploma. 

I don't travel but rather than travel, I prefer to stay one place, one country for at least 2 years. Not backpacking I say. 

The problem is family and work life. My family is very conservative. Traditional. So, living far away from my parents, family is quite difficult. My parents won't allow it I dare say. My mom prefer me to live nearby. Maybe she just afraid that she's gonna live alone when her children are all grown.

Work is another problem. I wanna be a lecturer. That is my another dream. Well, my dreams aren't synchronizing well isn't it? Hah! being a lecturer means that you need to live in Malaysia I think. So, goodbye 'living overseas'. 

p/s : what the fuck is this story? Don't mind me. I'm a weirdo.






  

Wednesday, September 28, 2016

Fucking 20

Assalamualaikum everyone!

Umm,, Just fucking scared and weird right now. Why? Because I haven't wrote anything for one and a half years. The last posts I wrote is so childish and very I mean very embarrassing. Please don't you ever read it. I'm gonna delete them soon. (or maybe not)

Okay. It's 29/9/2016 and it's Thursday. I almost finish my diploma and it's study week right now. I'm already 20 and I'm all grown up (maybe). Maybe for the next few years I look back at those posts I wrote, I'm gonna throw up.

So, okay. Nothing new. Just me and these growing pimples on my face and the studying and of course, the eating session.. I'm gaining weight. I've been eating like a homeless person for the past few weeks. Crazy right? Maybe it just hormone I dunno.

Still no boyfriend I tell you and I'm not gay.

I'm 20 and my life sucks, boring, gloom and dark.








Saturday, August 23, 2014

My New Hobby??


This is me with my siblings and my cousins.


Assalamualaikum.

Ok raya dah lepas. I'm sorry coz I didn't wrote anything for few months. Actually malas sebenarnya nak kata. Now dah pukul 11:07 am. I've class at 2:30 pm nanti.. In these few hours ni atiey rasa rajin pula nak write something in this old dusty blog ni. Masa buka blog ni tadi, I've read my sister's blog.. Ok first, I won't comment anything. That's her private life. I'll respect that. Ahaha tak de motif. Saja je nk sebut pasal tu..

Yesterday, my class rep called me and she ask me to do a slideshow about Jaundice (Demam Kuning). Well, I've told you I'm a PBSM. Then, last night I've finished it at about 1 am you know.. I'm not complaining lah. Coz I start buat slide tu pon at 10 or 11 pm.. Ahahaha

Ok back to the real topic. Yesterday, I went to the town with my roommate, Pikah. Then, I go to the kedai gambar and I ask them to print out my pictures.. It's about 220 pieces. I know.. I know.. It's a lot. I had to pay about RM 132. A piece of picture cost RM 0.60 and I even bought two albums for these pictures.

Actually, I'm in dilemma you know. It's not about love but it's about money. For these few weeks, I've been to BOROS tau dok..  Macam mana ni..? huhuhu.. Kene ikat tangan ni.. BUT!! Atiey still puas pasal gambar tu.. Well, sebenarnya atiey memang suka cuci gambar. Zaman sekarang kan mana ada dah orang nk cuci gambar pastu simpan dalam album. Pastu nanti hilang lah.. Ter'delete' lah.. Tak ingat kat laptop mana lah.. Pastu hilang macam tu je.. Baik tak payah tangkap gambar. Gambar Muhammad masa baby tu pon dah tak tahu kat mana dah.. Seronok sebenarnya cuci gambar ni.. Simpan dalam photo album elok-elok.. Rasa puas je.. Yay! atiey dah jumpa dah hobi terbaru atiey.. Cuci gambar.

Sunday, June 15, 2014

Ermm.. Apa ek??

Assalamualaikum semua, hari ni hari Isnin. Atiey ada kelas pagi je.. Dari pukul 8 pagi sampai pukul 9:50 pagi je.. Lepas tu tak ada kelas dah.. Just ada kokurikulum je petang nanti.. Atiey masuk PBSM.. Haha saja je nak bercerita.. Atiey okey saja duduk kat Terengganu ni dan rasanya lagi sebulan dua habis lah atiey jadi orang Ganu terus.. Kat sini orang cakap Ganu sungguh.. Sampai atiey pun dah terikut-ikut juga.. Tapi masih lagi macam malu-malu.. Tak pe.. Esok lusa tak malu dah la.. Kat sini atiey kawan rapat dengan ramai orang.. Dan macam biasa.. Akak-akak pun ada cakap sem 1 memang susah sikit.. Penat.. Ha!! Memang betul pun.. Erm.. Apa lagi ek?? Ha.. Budak kelas atiey semua perempuan belaka.. Tak ada lelaki sebab fakulti ni ada berapa je lelaki.. Sikit je.. Tpi tak apa.. Classmates atiey awesome belaka.. Atiey pun jadi tak segan la kat dalam kelas berbanding masa sekolah-sekolah dulu... Lecturers pun okey sangat.. Atiey suka semua lecturer walaupun ada la juga yang tegas sikit.. Biasa lah.. Mendidik.. Batch atiey tahun ni.. Tak ramai yang pergi kelas naik basikal. Ada akak tu cakap tajun lepas, berderet basikal kat depan kolej.. Atiey pun jalan kaki je pergi kelas.. Boleh sihatkan tubuh badan.. Cergaskan minda. Boleh kuruskan badan sekali.. Dah lebih kurang tiga minggu atiey kat sini, rasanya atiey dah boleh ingat dah sikit-sikit blok-blok kuliah.. Cuma ada la sikit-sikit lagi tempat yang atiey tak tahu lagi tu.. Sebenarnya masih dalam proses nak kenal dan mengingat jalan untuk ke sana.. Hari Khamis minggu lepas, ketua koordinator fakulti atiey kata fakulti yang atiey ambil ni akan ditutup dan kami semua akan dipindahkan.. Tak tahu lah pula atiey betul ke tak.. Tapi rasanya betul lah kalau dah ketua koordinator yang cakap macam tu.. Memang dalam surat tawaran atiey, kampus tetap atiey kat UiTM Kampus Raub sama ngan si Pikah, roomate atiey... Tapi atiey rasa molek lagi kat sini.. Sini lawa tempat dia.. Ada tasik, pantai, sungai.. Panas sikit tapi berangin sokmo.. Jadi, atiey dah jadi macam suka dah kat sini.. Tapi sayang.. Atiey tak boleh letak gambar kat sini sebab atiey tak ada gambar.. Haha.. Kalau nak ke bandar atiey naik van kunyit.. RM4 pergi balik bandar.. Akak-akak kat sekarang dah naik harga.. Dulu RM3 je pergi dan balik.. Apa boleh buat.. Redha saja lah.. Itu saja rasanya yang atiey boleh share untuk kali ni.. Lain kali lah pula ya.. Atiey sakit perut ni.. Hahahahahahahaha. Assalamualaikum and babai.